Electric Dragon 80.000 V (エレクトリック·ドラゴン 80000V Eretorikku doragon 80000V 2001)

 " - Jos lyön sinua 250 kertaa, niin se on 20 miljoonaa volttia!"

Cyberpunk-elokuva on merkittävässä roolissa japanilaisessa elokuvamaailmassa ja Electric Dragon 80.000 V (エレクトリック·ドラゴン 80000V Eretorikku doragon 80000V 2001) on sen uusi esiin nostaminen 2000-luvun alussa. Sogo Ishii loi pohjaa punk- ja cyberpunk-elokuville 70- ja 80-luvun vaihteessa elokuvillaan (Crazy Thunder Road 狂い咲きサンダーロード Kuruizaki Sanda Rodo 1980 & Burst City 爆裂都市 Bakuretsu Toshi Basuto Shiti 1982). Näiden punk-elokuvien tyyliä on esimerkiksi Shinya Tsukamoto jatkanut omissa elokuvissaan.

Teksti sisältää juonipaljastuksia.

Kun sanoo, että teksti sisältää juonipaljastuksia, niin se ei vielä paljoa kerro. Elokuva kertoo 'Dragon Eye' Morrisonista (Tadanobu Asano), joka lapsena kiipeää korkeajännitteiseen sähkötolppaan ja saa sähköiskun. Varman kuoleman sijaan hän saakin voiman tuottaa ja imeä sähköä. Aikuistuttuaan hän pitää liskoja lemmikkeinä ja toimii liskoetsivänä, eli etsii siis Tokiossa ihmisiltä kadonneita liskoja.

Vastavoimana Morrisonille toimii Thunderbolt Buddha (Masatoshi Nagase), joka on puolestaan saanut sähkövoimat salamaniskusta. Hän toimii päivisin sähköasentajana ja öisin oman käden oikeuden jakana. Jostain syystä hän myös hakeutuu kohtaamiseen Morrisonin kanssa, koska hän haluaa näyttää hallitsevansa sähkön paremmin.

Elokuvassa liikutaan todella ohuella juonella ja kuten Ishiin vanhoissa punk-elokuvissa, kaikki paino on tyylillä. Elokuva tuntuu pitkältä punk-musiikkivideolta, joka on kuvattu upeasti mustavalkoisena Tokion upeissa maisemissa. Tässä tulee tutuksi Tokion kuppaiset sivukujat, joissa Morrison etsii liskoja ja katot, joilla Buddha tekee asennustöitään. Musiikkina soi Hiroyuki Onogawan tekemä soundtrack MACH-1.67 soittamana, jonka jäseniä ovat myös Sogo Ishii ja Tadanobu Asano. Puhetta elokuvassa on erittäin vähän ja monia "keskusteluita" käydään välitekstien avulla. Nämäkin ovat erittäin tyyliteltyjä, mutta se sopii täysin tyyliin ja kokonaisuuteen.

Sogo Ishii teki ja julkaisi tämän elokuvan kanssa samaan aikaan Gojoe (五条霊戦記 GOJOE Gojo Reisenki 2000) kanssa. Kumpikaan elokuva ei menestynyt erityisen hyvin ja se oli kova isku tuotantoyhtiöille Suncent CinemaWorks ja Taki Corporation. Tämän jälkeen Ishii piti 10 vuoden tauon elokuvista ja palasi uuden elokuvan Isn't Anyone Alive?(生きているものはいないのか Ikiteiru mono wa inai no ka 2012) ja nimen Gakuryu Ishiin kanssa. Gakuryu tarkoittaa lohikäärmettä, joten siitä voi jokainen miettiä mielleyhtymiä.

Electric Dragon 80.000 V on varmasti mielipiteitä jakava elokuva, mutta jos pidät elokuvista Burst City, Crazy Thunder Road, Tetsuo, niin myös tämä elokuva todennäköisesti toimii.

Tekijät: ohjaaja: Sogo Ishii, käsikirjoitus: Sogo Ishii, pääosissa: Tadanobu Asano, Masatoshi Nagase, Masakatsu Funaki (kertoja), tuotantoyhtiö: Suncent CinemaWorks, Taki Corporation, kesto: 54 minuuttia.

Kommentit